Annemiek schrijver

 

 

boek tot aan het morgenlicht

Verschijnt 15 oktober - prijs 34,95 euro

 

20 JAAR LA CORDELLE

Zaterdag 18 september

in de PKN-kerk in de Mariastraat in Cadzand Dorp vierde Hein, Brigitte en iedereen die in de voorbije 20 jaar betrokken is geweest bij La Cordelle – als cursist, vrijwilliger, medewerker, vriend(in) - hun vierde lustrum!

toespraak Hein

Lees hier de toespraak van Hein
Lees hier de toespraak van Sanne de Witte
Lees hier de toespraak van Hans Luyten

 

GEBROKEN BREIN - Dagboek van een demente dichter

ISBN: 9789089724243 | Prijs: € 14,95 | Verschijnt: 15 februari 2021

BOEK GEBROKEN BREIN In Gebroken brein doet filosoof en dichter Hein Stufkens in dichtvorm verslag van het leven met zijn vrouw Brigitte in de twee jaar die volgden op haar diagnose alzheimer. Het resultaat is een boekje met schrijnend mooie poëzie.

Geestelijk verzorger Marinus van den Berg schreef het voorwoord.

De gedichten beschrijven de persoonlijke ervaringen en gevoelens waar de dichter doorheen gaat terwijl hij zijn geliefde steeds meer in de mist ziet verdwij¬nen. Het is een getuigenis van een liefde die door alles heen ongeschonden blijft. Daardoor is het on¬danks de pijn die in alle gedichten doorklinkt ook een bemoedigende en troostrijke dichtbundel, waarin velen herkenning zullen vinden die met verlieserva¬ringen en rouw te maken hebben. ‘Lees, luister en je ziet liefde in het duister. Deze gedichten snijden naar binnen. Ze helen bloedende harten’, zegt Marinus van den Berg daarover in het voorwoord.

Verkrijgbaar in de boekhandel en desgewenst op naam door Hein gesigneerd bij La Cordelle. Bij verzending per post komen er verzendkosten bij.
Bestel op www.berneboek.com of scan de QR-code
boek bestellen


"Echte innerlijke vrijheid is vrijheid van angst en van hoop"

Hein-Stufkens

Wat geef jij nu, juist nu, mee aan zen-studenten?
Dit is een ideale tijd om je los te maken van conditioneringen. Wil je het werk wel blijven doen waar je zoveel aan ontleende? Zou je niet een stapje terug willen doen? En is dit niet de ideale situatie om je relaties te herijken? Wie of wat is echt belangrijk in je leven? Welke ballast is er allemaal aan je blijven kleven in de loop der jaren… Wie ben je als je even niet samenvalt met je baan, je sociale netwerk, je prestaties? Hoe kan je terug (of vooruit) naar ‘het gezicht van voor je geboorte’? Zelf beleef ik deze tijd als een sabbat-tijd die ik mezelf misschien niet gegund zou hebben, maar die ik als een geschenk aanvaard. En in het grote geheel: het is een open deur, maar crisis is kans. En deze crisis is een enorme kans voor ieder van ons individueel en voor de samenleving in al zijn sectoren om te kiezen voor een andere manier van (samen)leven.
Lees verder het interview met Hein door Remco Pijpers

 

Podcast 'de Verwondering'

Podcast de Verwondering

Wie ben jij?
Beluister hier de podcast van 27-05-2022

Het verborgen geschenk
Dankbaarheid, wat zou het zijn? De een lijkt het aan te vliegen, een ander blijft kwaad, verdrietig of verbitterd door de butsen die we allemaal oplopen. Hoe leer je het verborgen geschenk te zien in tegenslag?
Dichter en filosoof Hein Stufkens zat als kind op het internaat van de norbertijnen in Heeswijk. Een eenzaam jongetje tussen witte paters… wat heeft hij daar opgestoken? Wat is het verborgen geschenk voor een kind dat heimwee heeft? Luister naar de podcast van 06-07-2021

Moeder, waarom leven wij?
Nog één keer vragen van kijkers van De Verwondering: Mijn zoon is 33 en heeft ms, waarom liet God het toe dat er 6 miljoen joden werden vermoord, ik ben een zeer actief persoon maar ben door ziekte afgekeurd. Allemaal vragen over de zin van het leven. Nog één keer zoekt Annemiek dichter en filosoof Hein Stufkens op. Op een kerkhof. Wat is de zin? En wat nu als je er geen zin meer in hebt?
Luister naar de podcast van 02-11-2020

Wat doen we met onze schaduwkant?
We doen ons best. En meer. En dat vinden we niet goed genoeg. Dat blijkt wel uit vragen die kijkers van De Verwondering stellen: kun je leven zonder vuile handen te maken, moet je je schaduwkanten bevechten of accepteren, kan zelfdiscipline je in de weg zitten, moet ik mezelf ter discussie stellen of kan ik denken: zo ben ik nu eenmaal; hoe neem ik verantwoordelijkheid voor m’n leven?
Luister naar de podcast van 11-08-2020

Liefde - wat zou het zijn?
Normaal gesproken heeft Annemiek zelf een heleboel vragen op zak. Maar in dit geval wordt ze erop uit gestuurd met een paar levensvragen van kijkers. Ze gaan over de liefde. Annemiek legt ze voor aan filosoof en dichter Hein Stufkens. Maar het gesprek verloopt heel anders dan verwacht. Want liefde blijkt veel mysterieuzer en ruimhartiger te zijn dan we vaak vermoeden.
Luister naar de podcast van 12-05-2020

Over leven en dood.
Luister naar de indringende podcast 01-11-2019 'de Verwondering' over leven en dood. Waar Hein in gesprek is met Annemiek Schrijver.

cultuur op de bank
RTV Scheldemond - Cultuur op de bank. Joël Duinkerke in gesprek met Hein Stufkens over diens nieuwe boek 'Tot aan het morgenlicht - verzamelde gedichten.

interview dementiedeskundige‘Scheldemonde’ Passie voor voor Dementievriendelijk Sluis

interview Hein StufkensInterview met Hein Stufkens Nederlands Dagblad mei 2022

interview FrieschDagblad

podcast
Interview met Hein Stufkens

NPO2 Dorhout op leeftijd in Nedeland

 

 

 

>