Meditatieve winterretraite en pinksterenretraite

We ontmoeten elkaar als vreemden,
ieder een geheim met zich meedragend.
Ik kan je niet zeggen wie je bent;
ik leer je misschien nooit helemaal kennen.
Maar ik vertrouw erop dat je een persoon bent krachtens jezelf,
vervuld van een schoonheid en waarde
die de rijkste hulpbronnen van de wereld zijn.
Dus doe ik je deze belofte:
Ik zal je geen identiteiten opleggen,
maar je uitnodigen jezelf te worden
zonder schaamte of vrees.
Ik zal je recht verdedigen om een authentieke roeping te vinden.
Voor zolang als jouw speurtocht duurt, heb je mijn loyaliteit.

Theodore Roszak

Belangstelling voor een van onze programma's?
inschrijven cursus La Cordelle


 la cordelle op twitter bezoek de facebookpagina van La Cordelle

Pinksteren vakantieretraite 2017 o.l.v. Hein en Brigitte

Thema: Spiritualiteit ~ voeding voor de ziel
1-6-2017 t/m 5-6-2017
donderdagavond 20.00 uur t/m maandagmorgen 12.00 uur
Tarief A € 430,-- Tarief B: € 370,--

In deze dagen staan we stil bij de betekenis van spiritualiteit in ons leven..
We volgen onze eigen spirituele ontwikkeling tot nu toe, bezinnen ons op datgene wat onze ziel verlangt voor de komende tijd, en kijken hoe we onze ziel nu kunnen voeden.

Onder levenskunst verstaan veel mensen: het vermogen om niet te zwaar aan de dingen te tillen, te pakken wat je pakken kunt en je op een prettige en zo comfortabel mogelijke manier door het leven heen te slaan. Hoort een terrasje bij en een vakantie in de zon… Niks mis mee natuurlijk. Maar is dat het leven waar we als mens toe geroepen zijn? Voedt het ook de ziel? Verstikt het niet de stem die diep in ons oproept tot leven ‘zoals we bedoeld zijn’?
De christelijke en vele andere spirituele tradities ontwikkelden in de loop der eeuwen een scala aan oefeningen en inzichten waarmee we een ander soort levenskunst kunnen ontwikkelen: een levenskunst die ons bevrijdt van onze gehechtheden en onze ego-gerichtheid, en die ons helpt uit te groeien tot eenvoudige, wijze en liefdevolle mensen.
Werkvormen:
Inleiding met gesprek, uitwisseling over ieders eigen spirituele weg, meditatie (zen en sacred dance), creatieve werkvormen. En er zal ook wel regelmatig een lied klinken. Het met elkaar delen van wat we ervaren is een wezenlijk onderdeel van het programma.
De middagen zijn vrij

Pinksteren vakantieretraite 2018 o.l.v. Hein en Brigitte

Thema: In Vrede leven
17 t/m 21 mei 2018
Donderdagavond 20.00 uur t/m maandagochtend 11.30 uur
Tarief A € 430,-- Tarief B € 370,--

In vrede leven…wie wil dat niet? Toch zijn er altijd weer conflicten: in onze eigen directe omgeving en tussen volkeren, godsdiensten, staten. De bron van dat alles ligt in de innerlijke conflicten van ieder van ons. Als we zelf tot vrede komen zal dat doorwerken in de wereld. Ieder van ons kan dus een bijdrage leveren aan de vrede door zelf een bron van vrede, liefde, mededogen en gelijkmoedigheid te worden.

In deze retraite zullen we oefenen om meer in vrede te leven met onszelf zoals we zijn.
Wie zichzelf heeft leren kennen en liefhebben zal ook minder de neiging hebben te oordelen over anderen, en zal zijn of haar innerlijke conflicten niet meer op de buitenwereld projecteren.
Hij of zij leert te glimlachen en hier en nu gelukkig te zijn, en wordt een bron van vrede voor anderen. Dat vraagt oefening in overgave: overgave aan iets dat ons overstijgt en draagt, het grote geheel, het leven zelf, het mysterie dat van oudsher ‘God’ wordt genoemd.

We beginnen de dag steeds met meditatie of een wandeling in de mooie natuur rond Cadzand en gebruiken verschillende creatieve werkvormen. Er is uiteraard ook ruimte voor sacrale dans. Ook het delen van onze ervaringen met de verschillende oefeningen kan soms nog een verrassend nieuw licht werpen. Op zondag vieren we samen de nieuwe bezieling die het pinksterfeest kan brengen.
De middagen zijn vrij.

>